• Radno Vreme: Pon - Pet 8.00 - 16.00
Vizantijski bulevar 29A, 3. sprat, br.13 18000 Niš, Srbija

Solarne elektrane - Projekti

 • MSE “Timotijević 2”

  Posle uspešne saradnje, vlasnici firme “Mlin Timotijević” se odlučuju na još jednu solarnu elektranu, ovog puta za elektranu većeg kapaciteta, snage 630kW.
 • MSE “MLADOST 5“

  IGM Mladost posle uspešne saradnje nastavlja sa izgradnjom solarnih elektrana, ovog puta sa ogrankom u Ćićevcu. Solarna elektrana je snage 1200kW.
 • MSE “Kesa”

  Firma “Kesa” iz Pejkovca, koja se bavi proizvodnjom plastične ambalaže, koja inače iziskuje veliku potrošnju električne energije, odlučila se za izgradnju solarne elektrane sa ciljem sticanja energetske nezavisnosti. U tu svrhu je odrađena solarna elektrana snage 150kW na krovu objekta njihove firme.
 • MSE “FLUIDI” PREŠEVO

  Uspešna firma “Fludi” iz Preševa, koja se bavi proizvodnjom osvežavajućih pića, mineralne vode i ostale flaširane vode se odlučila za izgradnju solarne elektrane za sopstvene potrebe. U tu svrhu je izgradjena solarna elektrana snage 600kW.
 • MSE “MONICOM“

  MONICOM Aleksinac, jedna od najsavremenijih hladnjača u Srbiji, rešavajući problem energetske nezavisnosti postavila je na svojim krovovima MSE za sopstvene potrebe sa predajom viškova EPS-u. Kompletan projekat uz rekonstrukciju trafo stanice i priključak na distributivnu mrežu izvela je naša ekipa. Očekivana godišnja proizvodnja 1.383.586 kWh. Godišnje smanjenje emisije CO2 u atmosferi 1.520.561 kg.
 • MSE “DCP HEMIGAL“

  DCP HEMIGAL doo odlučilo se za izgradnju elektrane za sopstvene potrebe sa mogućnošću prodaje viškova. Deo troškova pokriven je bespovratnim sredstvima za pomoć malim i srednjim preduzećima Republike Srbije. Očekivana godišnja proizvodnja 231.680 kWh. Godišnje smanjenje emisije CO2 u atmosferi 254.616 kg.
 • MSE “MLADOST2“

  IGM MLADOST na osnovu ličnog iskustva, nastavlja uspešnu priču postavljanjem novih solarnih elektrana. Očekivana godišnja proizvodnja 1.383.586 kWh. Godišnje smanjenje emisije CO2 u atmosferi 1.520.561 kg.
 • MSE “MLADOST1“

  Stručni tim IGM MLADOST iz Leskovca analizom poslovanja i projekcijom razvoja firme, na osnovu Studija izvodljivosti i opravdanosti, video je prednosti sopstvene proizvodnje električne energije. Za uspešan nastavak rada ove uspešne firme odlučili su se za izgradnju MSE na svojim proizvodnim halama i tako smanje troškove poslovanja. Uključujući Zelenu energiju u svoj proizvod ova firma…
 • MSE “MILSA“ MEROŠINA

  Uspešno preduzeće iz Merošine MILSA doo odlučilo se za izgradnju elektrane za sopstvene potrebe sa mogućnošću prodaje viškova, deo troškova pokriven je bespovratnim sredstvima za pomoć malim i srednjim preduzećima Republike Srbije. Očekivana godišnja proizvodnja 70.517 kWh. Godišnje smanjenje emisije CO2 u atmosferi 77.498 kg.
 • MSE “EXXOL“ MEROŠINA

  Preduzeće EXXOL iz Merošine investiralo je u MSE od 100 kW za sopstvene potrebe. Deo troškova pokriven je bespovratnim sredstvima za pomoć malim i srednjim preduzećima Republike Srbije. Očekivana godišnja proizvodnja 128.000 kWh. Godišnje smanjenje emisije CO2 u atmosferi 79.362 kg.
 • MSE “MLIN TIMOTIJEVIĆ“ BLACE

  Mini solarna elektrana Mlin Timotijević iz Blaca snage 150 kw. Očekivana godišnja proizvodnja 192.340 kWh. Godišnje smanjenje emisije CO2 u atmosferi 119.215 kg.
 • MSE “STRELA“ LEBANE

  Mini solarna elektrana Strela iz Lebana snage 420 kw. Očekivana godišnja proizvodnja 537.686 kWh. Godišnje smanjenje emisije CO2 u atmosferi 333.365 kg.
 • MSE “NEŠA KOMERC“ VRANJE

  Mini solarna elektrana Neša Komerc iz Vranja snage 220 kw. Očekivana godišnja proizvodnja 320.400 kWh. Godišnje smanjenje emisije CO2 u atmosferi 198.648 kg.
 • MSE “GOODWILL PHARMA“ SUBOTICA

  Mini solarna elektrana Goodwill pharma iz Subotice snage 215 kw. Očekivana godišnja proizvodnja 275.200 kWh. Godišnje smanjenje emisije CO2 u atmosferi 170.624 kg.
 • MSE “D COMPANY“ BABUŠNICA

  Mini solarna elektrana D Company Babušnica snage 200 kw. Očekivana godišnja proizvodnja 224.000 kWh. Godišnje smanjenje emisije CO2 u atmosferi 138.880 kg.
 • MSE “AUTOSTOP INTERIORS“

  Firma AUTOSTOP INTERIORS iz Leskovca, ovlašćeni proizvođač presvlaka za automobilska sedišta, celokupnu svoju proizvodnju bazira na izvozu. U skladu sa regulativama EU u obezbeđenju zelene energije iz obnovljivih izvora finansirala je  MSE od 800 kW za svoje potrebe. Godišnja proizvodnja se procenjuje na 1.024.000 kWh. Elektrana pokriva 70% potrošnje električne energije  a proizvedeni viškovi biće…
 • MSE “VRANJE 1“ 10 kW za domaćinstva

  Elektrana je građena u okolini Vranja za sopstvene potrebe, sa SMART uređajem za blokadu predaje električne energije u mrežu. Podkonstrukcija je Alumilova. Na sistem je moguće dodati baterije za skladištenje energije, kao i predavati viškove EPS-u nakon skalapanja ugovora i ugradnje dvosmernog brojila.  
 • MSE “BEŽANIJSKA KOSA“

  Elektrana snage 50kW građena je za sopstvene potrebe u okolini Beograda. Za izgradnju je korišćena Alumillova podkonstrukcija. Opremljena je SMART uređajem koji kontroliše proizvodnju i sprečava predaju energije u mrežu.   
 • Mini solarna elektrana – “MAJ PLUS“

  Domaća mlekara Maj Plus iz sela Drežnice u opštini Bujanovac može se pohvaliti proizvodnjom mlečnih proizvoda vrhunskog kvaliteta. Zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske unije preko programa EU PRO, ovo preduzeće dobija priliku da unapredi svoje poslovanje i izgradi MSE 30 kw za svoje potrebe, sa mogućnošću da višak proizvedene električne energije prodaje. Solarna elektrana će godišnje…
 • Mini solarna elektrana – Solar Petković

  Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije sprovodi Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme. Partneri u realizaciji ovog programa su odabrane poslovne banke i lizinig kompanije.  Predmet programa je sufinansiranje do 25% neto troškova nabavke opreme privrednih subjekata, pri čemu je njihova obaveza da pri kupovini učestvuju sa 5% neto vrednosti,…
 • Mini solarna elektrana – Domit Leskovac

  Izgrađena 2016 godine po dobijanju Fid-in tarife i statusa povlašćenog proizvođača. Fid-in tarife su predviđene podsticajne otkupne cene po proizvedenom kWh iz (OIE) koje su usklađene sa tehnologijom koja se primenjuje i koje Vlada Republike Srbije propisuje na određeni vremenski period kako bi podstakla investitore i smanjila rizik investicije.
 • Mini solarna elektrana – Jovanović voće

  Prilikom izgradnje mini solarne elektrane kapaciteta 100kW za PRIVREDNO DRUŠTVO ZA PROIZVODNJU, PROMET I USLUGE JOVANOVIĆ VOĆE DOO OSEČINA (VAROŠICA), firma Envidome doo iz Niša, koristila je 357 Luxor solar polikristalnih panela od 280W i dva invertera ABB od 50kW. Aluminijumskom podkonstrukcijom proizvođača Alumil paneli su pričvršćeni na krovovima objekata privrednog društva.  
 • Mini solarna elektrana – Vule komerc doo

  PRIVREDNO DRUŠTVO VULE – KOMERC DOO, ŠIŠINCE čija je osnovna delatnost prerada I konzervisanje voća i povrća, odlučilo je da unapredi svoje poslovanje i ujedno da doprinos zaštiti životne sredine, istovremeno pružajući primer dobre prakse i kod nas.
 • Klanica Vasić – Mini solarna elektrana

  Klanica Vasić sa solarnom elektranom od 15 kW. Solarna elektrana je rađena za sopstvene potrebe, tj. kada radi solarna elektrana, klanica koristi struju koju je ona proizvela. A kada nema sunca, ili preko noći, koristi energiju iz mreže.  
 • Solarna elektrana – Eurogradnja

  Envidome mini solarna elektrana Eurogradnja d.o.o. nalazi se u selu Nova Božurna nadomak Prokuplja, kapaciteta 50kw. U selu Nova Božurna na južnoj strani sela, u blizini magistralnog puta Niš-Merošina-Prokuplje na udaljenosti 5km od Prokuplja izgradili smo MSE Eurogradnja. Naručilac posla je Eurogradnja d.o.o. iz Prokuplja, a kapacitet objekta 50kw. Specifikacija: Objekat je napravljen na nadzemnoj…
 • Solarna elektrana – Đorđević

  Solarna elektrana Đorđević nalazi se uz korito reke Toplice na krovu magacinskog objekta male hidrocentrale u podnožju brda Hisar u Prokuplju. Naručilac posla je Samostalna zanatska radnja Elektro Đorđević iz Prokuplja. Objekat je krovne konstrukcije i postavljen je u okviru magacinskog objekta. Kapacitet 58 kW. Specifikacija: Ugradili smo vrhunske komponente svetski priznatih proizvođača koji objektu…
 • Mini solarna elektrana Lepojević

  Mini solarna elektrana Lepojević nalazi se na izlazu iz Prokuplja u pravcu magistralnog puta prema Kuršumliji i Blacu. Napravjena je na porodičnoj kući Lepojevića i izgrađena je cilju obavljanja delatnosti proizvodnje struje. Elektrana je krovne konstrukcije i kapaciteta17kw. Objekat smo izgradili za 2 dana od trenutka izlaska na teren. Ugradili smo vrhunske komponente svetski priznatih…
 • Mini solarna elektrana – Gložane

  Envidome mini solarna elektrana Gložane nalazi se u selu Gložane u okolini Vlasotinca. Objekat je kapaciteta 420kW i do sada je najveći u Srbiji koji smo izgradili. Naručilac posla je Mlekara Gložane d.o.o. iz Gložana a ovaj projekat je karakterističan po specifičnim zahtevima koje je naručilac posla imao. Solarna elektrana je krovne konstrukcije i prostire…
 • Mini solarna elektrana – Kovijaci

  Envidome mini solarna elektrana Kovijaci nalazi se u selu Kovijaci u okolini Brusa. Objekat je kapaciteta 70kw. Naručilac posla je porodično gazdinstvo iz Kovijaca. Mini solarna elektrana izgrađena je po krovovima u krugu gazdinstva.   Specifikacija:   Video prikaz sa prostora elektrane:  
 • Mini solarna elektrana u Knjaževcu

  Envidome solarna elektrana izgrađena u Knjaževcu kapaciteta je 30kW i postavljena na krovu pomoćne zgrade jednog od domaćinstava.
 • Mini solarne elektrane – Živković

  Za potrebe preduzetničke radnje "Proizvodnja električne energije Živković Elektro DT" uradili smo dve mini solarne elektrane na teritoriji Opštine Prokuplje. Prva Solarne elektrane Živković napravljena je u centru Prokuplja na porodičnoj zgradi, druga u selu Donja Toponica na udaljenosti 15 km od Prokuplja na krovu kuće koja se nalazi na porodičnom imanju. Obe elektrane su…